Caramel cheese pudding
Dari:My resepi
Bahan2 (4 orang)
Caramel
70g gula
2 sudu kecil air
2 sudu besar air suam
Pudding
180g cream cheese
70g gula pasir
1 biji telur kuning
3 biji telur
450g susu segar
1 sudu besar jus lemon
Cara-cara
1. Sediakan caramel: panaskan gula dengan 2 sudu kecil air
sehingga perang. Kemudian masukkan 2 sudu besar air suam. Tuangkan ke dalam Loyang
yang sesuai.
2. Pukul cream cheese dgn gula sehingga sebati. Kemudian masukkan
kuning telur diikuti dengan telur lain sebiji demi sebiji sambil dipukul
sehingga sebati(tak perlu kembang)
3. Panaskan susu sehingga hamper mendidih. Kemudian tuang ke
dalam no.2 tadi.kacau sebati.
4.Tuangkan adunan pudding ke dalam Loyang yang ada caramel tadi.
5.Alaskan Loyang dengan bekas lain yang berisi air. Bakar dengan
suhu 160 celcius selama 40-45 minit
6. sejukkan sebelum dihidang.