Rabu, 26 Februari 2014

Sana sini PBS

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Masih belum berakhir lagi pasal PBS ni. Terbaru PBS ditangguhkan sehingga 1 April. So apa yg kena lakukan dalam tempoh tersebut. Pelaksanaan diteruskan yang mana guru masih lagi mengajar mengikut diskriptor yg telah pun ditetapkan.

Apabila PMR dimansuhkan dan digantikan dengan PBS,jawatan Cheq da yg sebelum ni bertukar tangan dari SUP PMR digantikan dengan SU PBS. Apa tugasnya..jom tgk....Nampak tak fail yg berlambak2 ni. Ini adalah antara tugas cheq da mengemaskini fail perkembangan murid dan juga fail2 induk. Bertungkus lumus cheq da mengemaskini evidens2 yang lepas untuk disusun semula sbb pelajar bila naik tingkatan,mereka akan bertukar kelas. Banyak rasanya evidens2 ni dan dikumpulkan di satu tempat. Agak sebulan jugak nak mengemaskinikan fail ni dan semlm nya kerja ini selesai. Kerja ini dilakukan satu persatu oleh cheq da dan juga penyelaras PBS.
Ini plak susunan fail perkembangan murid untuk setiap kelas dan ianya telah dilabel dengan lengkap..cuma untuk lengkapkan lg akan menjadi tugas guru kelas untuk melengkapkan nama supaya memudahkan kerja2 failing nti.

Keadaan bilik PBS. Harus sentiasa dikunci dan kenalah pastikan semuanya berada dlm keadaan selamat. Semoga tahun ni cheq da berharap cheq da masih dapat menjalankan tugas yg diamanahkan dengan sebaiknya. Amin..

2 ulasan:

  1. salam cheq da..berlambaknya kertas..kalau saya dag berpinar mata tengok..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang la..bagai nk patah pinggang keluarkan evidens pelajar tp dh tanggungjawab

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...