Rabu, 2 Julai 2014

Ramadhan 2014: 3 Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Berkongsi menu di hari ketiga Ramadhan. Tekak pun rasa tak berselera jea...terasa badan kurang sihat. Jadi nk memasak pun terasa lah amat malas. Menu yg simple mimpe jgk untuk hari yg ketiga ni iaitu...


Ini jea lauknya..sotong goreng kicap bersama sayur mayur...permintaan suami..


Telur dadar plak pelengkap jea untuk tambahkan menu yang ada. Yang lain plak lauk semalam yg dipanaskan. Kalau nk dibuang rasa membazir plak.


Roti bakar bersama crab stik san mozerella cheese cheq da buat last minit dah...terasa nk mkn roti bakar..so buat ala2 pizza mudah..


Popia goreng berlada dibeli oleh suami di pasar Ramadhan. Beli 5 ketul pun tak habis di makan..kurang terasa popianya. Air plak air tebu rm3.00 dapat la segelas seorang. Cukuplah sebab di CH ni memang kurang minum air.
Semoga esok lusa ada semangat nk buat kuih sendiru..

4 ulasan:

  1. Semoga cpt baik cheq da.

    kita ni tetap kedapur jugakan

    sedap sgguh lauk pauk tu

    BalasPadam
  2. sedap nengok sotong tuh, mule2 ingatkan ko kuew tiaw grg ke apa...

    kt CH bzr ramadhan banyak tak kak? meriah ngn mcm2 kuih tak? sejuk2 msti lapo je kn nk mkn macam2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat CH ni tak banyak mana pun bazar ramadhan..tak byk pilihan

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...