Ahad, 18 September 2016

Cerita Aidiladha Kami...

Assalamualaikum w.b.t
Habis sudah cerita Aidiladha. Esok sesi persekolahan pun telah bermula. Nampaknya kalau tak due lagi..lagi 2 minggu sahaja Cheq Da mengajar..pahtu cuti sampai ke tahun depan.
Berbalik kepada cerita Aidiladha tahun ni...kami adik beradik bersepakat korban seekor lembu. Kebetulan abang yang ke5 tu membela lembu untuk korban jadi pada hari kejadian 3 ekor lembu telah dikorbankan.
Meriah sungguh suasana...selepas tu memasak untuk makan2 bersama-sama ahli keluarga pula. Hidangan pada hari tu sup gearbox yang telah direbus terlebih dahulu dengan noxxa, daging goreng, air asam perut dan ulam-ulaman.
Cheq da sharekan gambar lembunya jea yea yang masakan xsempat nk snap sebab masing2 dan kelaparan.Tahun ni sebenarnya raya ke2 baru berniat nk korban dan nk buat makan2 tetapi last minute abang long terpaksa kerja so terpaksa kena laksanakan jugak raya pertama. Tahun ni just bahagi-bahagikan daging untuk orang2 yang memerlukan. Cuma raya ke3..Cheq da bikinkan nasi daging noxxa untuk mak saudara dan pak saudara yang bertandang ke rumah.
Alhamdulillah..tulah cerita Aidiladha kami pada tahun ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...