Selasa, 4 Ogos 2015

Aduhai periuk Ajaib Noxxa

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Akhirnya dapat jgk memilik periuk ajaib ini. Selalunya duk jenguk kat http://mamajuepapamimi.blogspot.com
Selalu tertanya periuk apa lah noxxa ni. Punya lah tak tahu apa sehingga ada student kat sekolah menunjukkan katalog Amway kepada seorang guru yang lain. Tapi masih tak tahu apa fungsinya sehinggakan diceritakan oleh Kak Rini.


Selain tu jugak..Cheq da banyak jgk google di sana sini kelebihannya. Sememangnya gajet seperti ini amatlah menarik minat cheq da nk kumpulkan alatan rumah yang mempercepatkan kerja kita. Jumlah liternya 8 liter dan agak besar dan berat.



 Walaupun harganya yang agak lumayan jika dikeluarkan..namun digagahkan jua. Kebetulan duit APC yang cheq da terima pada tahun 2013 belum lagi ditunaikan...so ditunaikan juga untuk membeli barangan nampak srperti ini. Dapat bulan puasa tempoh hari dan selamat digunakan sehari dua ni. Memang tersangat mudah. N3 nya nti di lain hari yea.


Masa beli noxxa ni dapatlah hadiah bekas tong beras colour hijau ni...nmpknya dah ada 2 tong beras..1 lagi yg tupperware. Yang ni tak tahu bila nk digunakan.

15 ulasan:

  1. hehehe selamat bernoxxa nieda... yeaaa hasutan berjaya.. wakakka

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sememangnya berjaya jue..suka rujuk cara dan resepinya di blog jue

      Padam
  2. periuk yg sama dah sampai kat umah akak cv..tggu jugak hasil masakannya ni..tapi kata beliau tggu lepas dapat bby dlu...huhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpe tunggu dpt bb dulu...nti lepas ada bb..mudah sgt kerjanya

      Padam
  3. lepas ni macam2 lah masakan yang cheqda masak ... :-))

    BalasPadam
  4. As salam
    selamat hari raya ye cheq da...
    snglh lps ni guna periuk ajaib mcm2 bleh msk...
    yg bwh tu tk guna bg jer kt knor ni hahh..hihi

    BalasPadam
  5. Cheq da..umi ada jugak periuk ni..alhamdulillah memang mudah dan cepat masak bagi yang bekerja..best sangat buat sambal hitam pahang salah satunya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yea ker umi...kalau cam tu mmg berbaloi2

      Padam
  6. che da..lepas ni boleh try wat rendang ayam pencen, dodol, panggang ayam, kukus kek dll. Kek lumut kukus saya dah try masak dalam ni. Refer resepi di blog saya under kek lumut.

    BalasPadam
  7. dh dirasmikan belum kak? msti lps ni mcm2 lauk boleh msk ngn cpt kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah dana dah pun dirasmikan..setakat ni baru try mi hun goreng dgn nasi goreng..xnk nti suami kata bila beli buat reta jea..hihihi..mmg tersangat cepat..

      Padam
  8. Terima kasih ita sbb sudi kongsi resepi...nti cheq da jenguk yea

    BalasPadam
  9. mmg periuk ni tgh femes skg kan cheq da..makin senang keje masak2 kita

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...