Khamis, 27 Jun 2013

Sukan Semekar 2013...

Asslamualaikum dan salam bersua kembali..
Apa khabar anda di luar sana?
Pada 220613 iaitu pada hari Sabtu merupakan hari sekolah ganti bagi sekolah Cheq da yang mengganti hari cuti semasa mengundi yang lalu.
Pada hari tersebut bukan pnp dilaksanakan tapi diadakan kemuncuk sukan tahunan sekolah yang telah pun berlansung selama 4 hari bermula hari Rabu. Banyak pertandingan yang diadakan sepanjang hari tersebut.
Acara realse untuk perbarisan telah diadakan pada hari Jumaat..Memandangkan cuaca panas agak keletihan juga la para pelajar. Untuk rumah cheq da iaitu rumah Beta,Cheq da bersama2  dengan Cheq sue telah ditugaskan untuk bahagian perbarisan. Agak kelam-kabut juga untuk memilih 25 orang pelajar perbarisan ini kerana masa untuk berlatih sememangnya tidak cukup dan pelajar ada yang tiba2 tidak datang semasa hari kejadian. Jadi cheq da terpaksa tarik pelajar yang lain plak la untuk mencukupkannya.

 Ini barisan perbarisan rumah Beta...lengkap dengan maskot doremon pilihan pelajar form 5.

Ni plak rumag Alfa dengan pilihan ladybirdnya..

 
 Barisan pancaragam yang diundang khas dari SMK Ringlet untuk mengiringi muzik perbarisan. Kira tahun ni ada kelaian lah yea di bawah pimpinan GPK KOKO yang baru iaitu Encik Ahmad Idham.
 Masing-masing sibuk menghiaskan rumah masing-masing untuk pertandingan rumah terbaik
 Acara memotong reben oleh YDP PIBG Semekar sebelum masuk mengambil markah untuk rumah BETA
 Sentuhan untuk menghiaskan khemah ni diolah oleh En.Amar dan Puan Norlia serta dibantu oleh para pelajar.

Yang ni plak maskot ciptaan Cheq sue dan juga Cheq da...telepon yang memuatkan sms berikut dalam 4 bahasa yang digunakan di semekar. Cuma untuk bahasa asli tak menyempat kami nak membuatnya.Hidup BETA... bersama dengan cikgu Norlia,Cikgu Chuink dan Cikgu Ainshah

 Spongebob pula merupakan maskot untuk rumah Delta yang telah memenangi hiasan khemah dan juga perbarisan
 Turut serta Puan Norjanah bersam-sama dengan anak lelaki bongsunya...

  Ni plak sentuhan rumah Sigma dengan maskot ular yang tersenyum jea...he3 untuk pengetahuan semua rumah Sigma berjaya mengekalkan kejuaraan mereka seperti tahun lalu setelah bersaing sengit dengan rumah Beta.


GPK Hem juga tidak ketinggalan bergambar di rumah sigma

  Mc untuk sepanjang majlis ni iaitu cheq sue dan cikgu Helmi. Cikgu Yasotha yang disebelah 2 plak selaku guru pencatat rekod


Barisan guru perempuan rumah Beta....hehehe...

  Senarai pingat pada papan kenyataan, nampak gayanya beta berjaya menaikkan diri dari tanggga ke 2 berbanding tahun lepas tempat tercerot

Acara guru lari berganti2 yang telah dimenangi oleh rumah Sigma...

Oklah sampai kita berjumpa lagi untuk Sukan 2014..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...