Rabu, 7 Jun 2017

Birthday Batrisyia ke-7

Assalamualaikum w.b.t
26hb Mei yang lalu,genaplah usia Batrisyia 7 tahun. Tahun ini pun sama buat sambutan di rumah mok ja jea sebab blk kg pun nanti dah masuk bulan puasa. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.
Layan gambar jea la yea. Tuan tanah malas nk menaip la plak. Semoga kakak membesar menjadi anak yang soleh dan baik nanti. Aamin.








Rabu, 17 Mei 2017

Hari Guru Semekar 2017...Uda & Dara

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah rasa belum terlewat untuk ucapkan selamat hari guru kepada semua guru-guru di Malaysia.
Kepada semua guru2 Cheq da yang telah membentuk Cheq da sampai jadi guru jgk. Kepada semua guru yang mengajar anak-anak Cheq da..terima kasih tak terkira.
Semalam selamat juga buat sambutan hari guru di peringkat sekolah. Walaupun exam tetap ditukar jadual untuk memberi laluan untuk tarikh keramat ini seperti tahun. Kami seperti biasa lah diraikan oleh pelajar2 yang mana semua dihandlekan oleh badan pengawas.
Tema tahun ini Uda dan Dara. Letih jugak nk memikir nk pakai apa..last2 godek2 baju lama. Sib baik muat lagi..hihihi. Ok lah layan jea la gmbar2nya yea.



semuanya sporting2 dengan gaya masing2. Cikgu2 lelaki pun tak kurang juga...siap sewa baju lagi.



Bergambar kenangan sebelum majlis..


Tahun ni dapat bunga matahari..selalunya sekuntum rose sahaja.


Ini plak hadiah yg cheq da dpt..Alhamdulillah.



Tahun ni dapat bunga dari pelajar Tingkatan 5. Kira2 first time jgk ni selepas 10 tahun..


Ini plak hadiah untuk cikgu2 kakak..Cheq da bikin hokaido cupcakes 4 biji seorang. Guru kelas special cikit bagi dua hadiah.
Oklah tulah serba sedikit cerita untuk tahun ni.



Selasa, 9 Mei 2017

Macaron kali yang seterusnya

Assalamualaikum..
Agak lama kesepian blog ni..tuan tanah agak pemalas cikit nk update di sini.
Semalam cuti sempena hari hol Pahang..jd godek2 di dapur bikin macaron ini.
Ontah la jadi ker x tp nmpk cam ok cikit dari yang sebelum2 ini.
Oklah layan jea gmbar jea yea. Nk menuntut ilmu dengan macaron ni belum lagi berkesempatan.




Ha..camana..agak2 jadi x?
bye..jumpa lg di lain episod..

Selasa, 11 April 2017

Order 2017: Tempahan kek kahwin

Assalamualaikum w.b.t
Tempahan kek perkahwinan yang diterima pada minggu lalu. Request nk letak bungaan segar..sib baik di Cameron..senang dan mudah dapat..beli jea dengan student. Terima kasih sebab sudi order.






Pilihan kek coklat moist dengan cream coklat filing dan topping freshcream. Tema pilihan warna putih.

Sabtu, 25 Mac 2017

Order 2017: Pelbagai order sempena result spm 2017

Assalamualaikum w.b.t
Order yang diterima seterusnya.
Semua order ini delivery pada hari keputusan Spm yang lalu.








Terima kasih sebab sudi order...

Jumaat, 24 Mac 2017

Sukan Tahunan Semekar 2017

Assalamualaikum w.b.t
Telah pun berlangsung acara sukan tahunan semekar pada 16hb Februari yg lepas. Seminggu duk berkampung di padang. Cuaca plak kurang mengizinkan. Satu padang becak..pendek kata kalau nk menyemai padi pun boleh.
Tahun ni Alhamdulillah, Beta masih lagi dapat mengekalkan Ranking yg Pertama walaupun saingan amat sengit.
Keseronokkan dan kesusahan pelajar dapat jgk mengekal kejuaraan.
Oklah layan foto jea la yea.











Semoga bertemu lagi di tahun depan..tu pun kalau tak dapat tukar lagi...hihihi

Order 2017: chocolate moist Qaisara

Assalamualaikum w.b.t
Sememangnya sudah agak lama tidak berupdate di sini. Maklumlah sekarang sangat sibuk dengan pelbagai agenda...tambah-tambah cuti sekolah..
Oklah cheq da kongsikan kek yang diorder sebelum cuti sekolah yea.
Sebenarnya ada beberapa kek lagi tapi tayang yang ini dulu la yea.




Terima kasih mok ja sebab sudi order untuk qaisara..
Yang mana lebih atau kurang tu mintak halal yea..

Ahad, 12 Februari 2017

Order 2017

Assalamualaikum w.b.t
Dalam blog sekarang ni nak menaip panjang2 memang malas. Blog pun dalam 2,3 sekali baru duk tgk2. Oklah bercakap pasal order..Alhamdulillah memang setiap minggu tak menang tanya rasa. Ditambah plak dengan aktiviti di sekolah...mmg rasa memenatkan. Nasib si baby mmg baik dan tak byk meragam.
Oklah kongsi order sepanjang minggu lepas..


Hokaido untuk cikgu shalin dan pandan lava cheese leleh order dr member2 dari sek dan sk. Menson.


Kek chocolate moist permintaan dari teacher susi utk anak perempuannya.



Ini plak dari Cikgu Roslan yang bikin kejutan buat isterinya. Anniversasy yg ke13...
Terima kasih kepada yang order.

Jumaat, 3 Februari 2017

Order sepanjang minggu..

Assalamualaikum w.b.t
Lama tul rasa tak terupdate blog ni. Tuan tanah makin hari makan ke laut kalau nk post kan n3. Ok lah dari duk terperuk tak de pe2..Cheq da kongsikan order2 yang diterima sepanjang minggu. Alhamdulillah masa ada rezeki dariNya. Ada jgk 2,3 orang customer baru yang menempah melalui kenalan cheq da. Tq sebab tlg mempromosikan.







Terima kasih kepada semua yg menempah sepanjang minggu ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...