Rabu, 1 Oktober 2014

Cerita dinner semalam

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Hari ni just kongsi2 cerita saja. Malas nk taip panjang. N3 pon rasa dlm 2 hari dah tak keluar.
Ni cerita dinner semlm...cerita pasal mkn mlm semlm. Sekarang cheq da malas tul nk masak nasi dan cuma mkn yang simple2 jea. Nasib anak dan suami tak pernah cerewet.


Pada mulanya teringat nk buat mee jea sebab masih ada lagi satu bungkus yg dibeli. Tapi bila buka tgk2 dah rosak dan berbau walaupun luarannya masih elok. So terus tukar pelan..rendamkan mee hun. Mujur ada stok 2 bungkus mi hun ni. Cheq da memang suka dengan mi hun brand merak...memang puas hati..lembut jea mi hun nya.


Ni plak kuahnya..sup ala kadar..campak2 jea ramuannya dan cheq da cmpurkan ayam sekali. Si kakak makan sampai 3 kali tambah. Si kakak ni kalau tak mkn...tak mkn tp kalau dah mkn..menambah2..lgpun dia memang gemarkan sup2 dan mknan yg berkuah.


Nilah hidang lengkap mi hun sup ala cheq da...sedap..hihihi angkat bakul sendiri. Cheq da sedapkan juga sambal kicap sebagai penambah rasa dan kepedasan.

P/s: pagi ni pun bawa bekal mi hun ni ke sekolah..jimat ongkos...hihihi

5 ulasan:

Bbwana adienia berkata...

fuh, dinner yang simple tapi bb suka macam ni cheq da..feberet ni..boleh habiskan 2-3 mangkuk tau..hihik..

norhidana miswan berkata...

sup2 gini mmg boleh menambah selera kak, segar dpt hirup kuahnyer walaupun isi simple je

cheq da berkata...

Tu la sedap plak bila mkn cam ni...tmbah2 kat ch ni musim sejuk

cheq da berkata...

Tu la rasa badan dah dipam2 dah..hihihi

chefgunawanjamil Obie berkata...

huuu...bee hoon sup best!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...