Jumaat, 15 Mei 2015

Lawatan ke Taiping (Part 2)

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Sambungan kisah semalam...Hari kedua di Taiping, kami bergerak jam 9.00 pagi selepas bersarapan di hotel. Terus check out sebab lokasi hari ini agak padat. Mulanya kami ke Taman Tasik Taiping dan diberi masa selama 1 jam untuk meronda-ronda dan bergambar di kawasan sekitarnya.


Sukanya dua beradik bergambar...tu pun dipaksa rela sebab duk sibuk ajak nk main mainan kat sebelah jalan.



Seterusnya destinasi yang kami pergi selepas Taman Tasik Taiping ialah ke Zoo Taiping. Dari semalam si Kakak duk sibuk2 nk tgk haiwan. Yang seronoknya tak payah nk jalan..sebab ada train disediakan. Harga tiket dikenakan dewasa sahaja..kanak-kanak bawah 6 tahun  free of charge. Macam-macam haiwan yang ada...anak2 semuanya excited dengan umminya sekali gembira tgk anak-anak suka.








Destinasi seterusnya pula adalah ke Muzium Taiping..bayaran rm2 untuk seorang dan kanak-kanak bawah free.


Seterusnya...kami semua makan tengah hari di Larut sempena dengan jemputan daripada KRT Larut Tin. Di sini banyak bertukar-tukar pendapat dengan KRT di situ. Tengok gambar jea la yea...malas plak nk menaip panjang-panjang.



Seterusnya..kami pula terus ke kilang Kopi Ah Tong.
Di sini, kami turut diceritakan tentang proses pembikinan kopi. Apa lagi kalau bukan di sini...kami pun memborong kopi yang pelbagai perisa. Antara perisa durian..coklat...dan juga mint.




Selepas kami siap bershopping di sini. Kami diberi masa lebih 2 jam setengah untuk shopping di Taiping Mall. Pukul 5.00...kami bertolak balik ke Cameron. Berhenti sekejap di Hentian di Ipoh untuk bersolat maghrib. Sampai di CH dalam pukul 10 malam.
Seronok nya rasa dan rasa nk join lagi kalau berkesempatan cam ni.

5 ulasan:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Rombongan sekolah ke Che Da..
Sekali jer akak pergi zoo thaiping tu che da..
Elok kalau jalan naik tram tu, tak penat kaki..

Kayu Manis berkata...

Taman tasik taiping.tulh tmpt org kmpung buat lawatan dolo2..haha..byk monyet tak?

cheq da berkata...

Rombongan rukun tetangga brinchang kak..
betul kak..relaks jea rasa

cheq da berkata...

Masa pi tu monyet tido lg kot kak..sbb pukul 9.00 pagi..hihihi

iryanty ahamad berkata...

tegak bulu roma tengok bebudak tu dok atas buaya....walaupundah mati buaya tu tapi serem.. :-))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...