Jumaat, 22 April 2016

Kerepek Angku..

Assalamualaikum w.b.t
Tak sangka buah ni cukup popular dan musimnya hanya di Tahun Baru Cina. Kebetulan masa ke Mydin Mall Meru..terpandang buah angku ni..terus jea sambar. Beli pun tak banyak..just nk merasa orang kata.


Balik rumah dalam seminggu lebih jugalah terperuk dalam peti ais. Lepas tu baru google cam mana nk buat. Rupanya ramai jadikan kerepek. Siap ada yang berbisnes kerepek angku lg bila musimnya.


Cara Cheq Da senang jea..buang kulit..basuh dan slice dan goreng...bila dah masak...tabur garam jea. Bila makan..wow wow rasanya lemak-lemak gitu. Memang sedap..tak menyesal kalau buat banyak2 tau.



Nanti bila musim tahun depan...boleh buat lagi..beli byk2 cikit dan buat kudapan..memang best.
Nanti kekawang boleh cuba yea..

1 ulasan:

Kayu Manis berkata...

Pernah tengok buah ni..angku namanya...tak pernah terfikir nak beli sbb tak tau nak buat apa,masak apa....baru tau buat kerepek rupanya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...