Khamis, 27 Disember 2012

kelas menghias kek 2012

Salam dan selamat sejahtera semua...apa khabar?Alhamdulillah cheq da masih mempunyai cerita untuk dikongsikan dlm blog yg tak seberapa ni...al kisah malam ni adalah mengenai kelas menghias kek yang cheq da sertai pd 22hb 11 yang lepas.Kelas ni cheq da pi bersama2 dgn anak buah yang juga turut meminati hiasan kek ni...pi sana rupa2nya ramai juga orang yg mengikutinya maklumlah bayaran pun tak la mahal mana tp kelas ni hanyalah demo sahaja..seronok jgk bila dk tgk orang menghias kek ni tp bila rasa nak buat macam depa rasanya tak berjadi..he3..chef yang dijemput adalah chef dari Vietnam..dua2 nya lelaki chef Hau dan Chef Bhou...macam rupa dia buat..masa tgk 2 macam senang jea tapi bila cuba buat tak menjadi mana..he3..apa yang seronoknya masuk kelas ni dapat plak percuma 10 biji nozel cap ayam yang datang dari Vietnam dan juga sekotak fresh cream gold label coz jenama ni yang bayar mereka datang ke sini...pengalaman cheq da seronok coz dapat melihat benda2 yang kita minat kan...anak plak tinggal kat rumah,ma yang jaga..maklumlah tgk bayaran agak murah kan rasa rugi plak kalu tak join sementara masa ada.


jurucakap coz chef ni tak tahu berbahasa melayu sbb buat bukan main cepat jea

teka2 punya teka rupanya buah nenas...hiasan untuk kek 3D

sibuk merakam gambar...cheq da duk jauh sangat malas nak bangun

5 buah kek yang telah siap dihias

katanya kek kat Vietnam mesti penuhkan papan kek untuk nampak meriah


nama la muat nak tulis kalu penuh cam ni kan...

beberapa ekor angsa...tgk boleh...boleh????sure tak boleh..

yang ni plak lagi susah...peralatan pun macam2 kena ada...

simple tapi tetap menarik


Antara kelima2 kek ni plak...tukang kedai ambik yang ada gambar patung...manakala 4 buah lagi diadakan cabutan bertuah...tapi cam biasa la cheq da tak pernah bertuah..pe2 sangat seronok mengikut kelas selama 2 jam ni...kalau ada peluang cheq da nak join lagi...

1 ulasan:

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

TAK TERCAPAI MINDAKU .. KALAU SUOH WAT KEK CAMNI CHEQ DA..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...