Isnin, 28 September 2015

Order 2015: Tempahan di Kampung

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Masa cuti di kampung. Kebetulan kakak Cheq Da ada perjumpaan bekas pelajar sekolahnya. Dia order kek dengan Cheq Da. Jadi masa cuti angkut la sekali peralatan baking kek. 2 biji kek telah dibuat iaitu kek royal pistacio.





Susah cikit nk buat kek di kampung kalau guna fresh cream berbanding cameron highlands. Kena pandai adjust kesejukkannya. Alhamdulillah kek ini masih dapat diset dengan cantik. Kebetulan perjumpaannya hari raya kedua. Mlm raya pertama tu terus baking sampai siap pukul 12.00 malam.
Esoknya kek berkeadaan elok dan dapat pujian la plak dari member2 kakak.
Tq kepada Kak La sebab sudi order dengan adik tersayang ni...

6 ulasan:

zila norazila berkata...

wahh cantik..mcm selalu..balik kg pun ada tmpahan ea cik da..moga murah rezeki lg..amin.

iryanty ahamad berkata...

Kemas je airtangan akak....alhamdulilah ..walaupun cuti ..ada rezeki menanti..

cheq da berkata...

Xpun kak zila...sy buat sbb atas permintaan kakak

cheq da berkata...

Alhamdulillah Yan..rezeki

norhidana miswan berkata...

kt CH banyak tempahan kt kg pun ada menanti tempahan... masyuk kak....

camne rupa royal pistacio tuh kak... warna ijau ke? jakun kejap

cheq da berkata...

Xde la banyak dana..permintaan kakak jea. Kek ini ada campuran kacang pistacio..bkn colour hijau pun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...