Ari ni bikin roti puri untuk mkn petang dan jgk buat untuk anak buah buka puasa nti. Jadi tak pa boring duk makan nasi jea kan.
Resepi roti Cheqda ambik dari Fb yg dishare oleh kak Rosni.
Mmg lembut dan memang sesedap sgt bila dicicah dengan gulai ayam atau masak sardin.pendek kata kalu xnak mkn nasi boleh test mkn roti puri ini. Cara pembuatannya sangat la simple. Tambah2 bila cuaca kat kg ni panas membahang. Doh depa nsik dengan cepat..uli dalam pukul 2.30 dan dalam pukul 4.00 lbh dh boleh goreng.
Ini resepi nya yea..tp utk yis tu cheq da kurangkan separuh dan air pun mmg xhbs guna 300 ml tu..jd pandai2 agak la yea..
Terima Kasih utk kak rosni yg resepi yg mudah dan sedap di sini. Cheqda share di sini yea.
Cantik betul kejadinnya kak
BalasPadamTergambar kesedapannya
BalasPadam