Selasa, 11 Mac 2014

Ais Krim Goreng

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Jom buat sendiri ais krim goreng.
Dulu masa first beli ais krim goreng ni,cheq da tak suka sangat sebab rasanya agak berminyak. Lepas 2 terus tak beli2 sampai la teringin nk cuba buat sendiri. Bila buat sendiri ni...terasa sangat sedap la plak.



Kebetulan saja jea beli acuan sandwich yg kuit muit ni. Teringin guna..so buat la ais krim goreng. Terasa amat mudah caranya. Mungkin masa beli dulu roti digoreng dengan minyak yg kurang panas sebab 2 berminyak. Kita mesti lah goreng dengan minyak yg panas sehingga berasap dan letak dan balik balik kan sekejap terus angkat.




Ini la rupa acuan roti yg buat aiskrim 2..kapitkab macam buat sandwich biasa jea dan kemudian bekukan dlm peti beku sekurang-kurangnya semlman dan ready untuk digoreng. Hendak goreng 2 minyak biarlah banyak sedikit dan pastikan ianya tul tul panas berasap p xpo. Letak ais krim dan terus angkat. Bila mkn terasa sejuk intinya dan rotinya yg garing..sangat sedap. Selamat mencuba..

3 ulasan:

Bicara Kak Noor berkata...

salam cik da, salam kunjung balas, sedap nampak ais krim goreng cik da, lama dah akak tak buat kena beli roti ni macam sedap jeee

Bbwana adienia berkata...

lebih puas hati buat aiskrim goreng ni sendiri kan cheq da..

norhidana miswan berkata...

belum kesempatan nk bt sndiri lg.... cute betul lah akak nyer bekas tuh... ni yg rasa nk cube nih... musim pns2 nih mmg sesuai rasanyer

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...