Rabu, 29 Jun 2016

Ramadhan 24: Majlis berbuka puasa di Semekar

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah tahun ni dapat lagi berbuka bersama2 dengan rakan2 sejawatan untuk majlis berbuka puasa pada tahun ini.
Memang seronok dan meriah berbuka beramai2.
Tahun lepas kami bersepakat masak sendiri menu hidangan utama tapi tahun ni disebabkan semua kesibukkan...menu utama ditempah iaitu Gulai kawah umbut pisang, ayam goreng, ulam ulaman, acar timum serta sambal belacan.
Manakala untuk kuih muih pula cikgu2 berpakat bawa apa ada..antaranya roti jala, bubur pulut hitam,kuih nona manis,kuih ulat bulu, buah-buahan dan banyak lagi. Tahun ni pun sambutan dari pelajar pun menggalakkan dari tahun lepas.
Kalau tahun lepas boleh tapau bawa blk tahun ni semua sold out...nasi jea yang lebih.


Masing-masing menunggu waktu berbuka...semuanya bersama family masing-masing. Tempatnya di kantin sekolah.



 Nilah kuih ulat bulu tu...blk sekolah terus gentel. Tak tahu nk buat apa. Alhamdulillah licin semuanya.


7 ulasan:

norhidana miswan berkata...

bila semua join compom meriah dan ada banyak makanan...

beras ke kak yg boh kt kuih ulat bulu tuh? almaklum tak penah jmpa kak, dgr nama je

cheq da berkata...

Beras pulut dana...digoreng tanpa minyak

Pokok Manggis Depan Rumah berkata...

Seronoknya berbuka ramai-ramai macam ni. Saya pun ada pergi juga office buat majlis buka puasa.

Jobdirumah Buat Duit berkata...

Macam-macam juadah ada bila berbuka puasa ramai-ramai macam ni. Seronok berkongsi kegembiraan bersama.

OhPanduan berkata...

Meriah majlisnya. Setiap tahun pasti ada acara berbuka macam ni.

Azian Elias berkata...

salam

kuih ulat buku?
dari apa tu?

cheq da berkata...

Bkn ulat buku tp ulat bulu..kuih yg drpd beras pulut tp diletakkan inti kacang..seakan onde2..popular di kelantan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...