Isnin, 30 Jun 2014

Order 2014: Kek Rezeki...

Assalamualikum dan salam sejahtera
Kenapa dinamakan kek rezeki kerana sebenarnya kek ini hendak diberikan kepada orang lain tp dijual plak kepada orang lain.
Sebenarnya adik ipar mengorder satu kek untuk sambutan hari ibu dan kek ini pula akan dibawa oleh suami yang akan ke sana. Bila dah buat kek dan touch up cuma nama jea belum tulis..tiba2 tak jadi plak nk ke sana so kek ini hendak dibelah jea la nti.


Bila pergi ke sekolah..cerita la yang suami tak jadi nk kuala lumpur so kek ini menanti dibelah jea la. Kebetulan kak rini..member cheq da nk sambut birthday anaknya dan anaknya hanya meminta dia buatkan kek coklat sahaja. Disebabkan kesibukkan dia minta jualkan kek ini untuknya. Segan la plak cheq da sebab buat untuk orang lain jual plak untuk orang lain.



Selepas bila pk blk jual la jea ke kak rini. Ambi pun harga modal sebab malu la plak dengan dia. Apa2 pun terima kasih kepada kak rini yg jd penyelamat.


Ini lah umar dan hawa..gambar ini ihsan daripada kak rini. Terima kasih juga jadi penyelamat.

2 ulasan:

Knor berkata...

Semoga maju bisnesnya..
berapa sekilo...?

Bbwana adienia berkata...

syukur la kan cheq da..rezeki betul kan ada customer penyelamat macam tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...