Ahad, 22 Jun 2014

Trip to Vietnam...hari ketiga

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Menyambung n3 berikutnya ke Vietnam. Selepas shopping dan jalan2 di hari kedua. Hari ketiga pula berjalan mengikut perancangan. Mulanya kami akan ke Cu ci Tunnel iaitu sebuah pangkalan tentera vietnam suatu ketika dahulu. Selepas ke China Town sekali lagi untuk membeli kain. Selepas lunch kami ke Masjid Abdul Rahman dan seterusnya jalan2 dan cuci mata di Ben Than Market.

Ok lah cheq da uploadkan gambar di Cu ci Tunnel ini..keadaan yang panas menyebabkan budak 2 orang dah terasa penat nk melalui setiap check point di pengkalan tentera ini. Banyak demostrasi ditunjukkan kepada para pelancong. Untuk membaca dengan lebih terperinci link ke SINI yea. Cheq da sememangnya malas nak menaip panjang-panjang..kering idea..


Pintu masuk ke bahagian dalam...ramai sungguh pelancong iaitu dari Malaysia...mai kat sini boleh jumpa pulak rakan se universiti..hihihi


Bergambar kenangan dengan group...muka penat sebab pah ni nk pi sambung shopping. Dah cakap siap2 kat Nam tu tak mau lama2 di sini.

Antara jualan yang boleh dibeli di sini tapi Cheq da tak beli pe2 pun..

 Antara askar2 yang membuat pertunjukan untuk setiap bahagian.


Anak2 ummi dah penat dah...kakak la yang paling kuat meragam..adik ok lagi..huhuhu


Bergambar kenangan...


Semua yang dipamer boleh dibeli tau...

 selipar daripada tayar...

khusyuk tul si adik melihat orang buat selipar ni...

Selepas balik dari Cu ci Tunnel, kami singgah plak ke Masjid Abdul Rahman untuk melihat kawasan persekitaran masyarakat Islam di sana. Ternyata tok iman nya ramah orang..bergambar kenangan lagi..
Finish untuk hari ketiga. Selepas Nam bawa ke shooping complex dan makan2..terus balik ke hotel tapi malam tu merayap lagi...

Oklah nanti perkongsian sedikit di hari terakhir di sana.






Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...