Khamis, 5 Jun 2014

Trip to vietnam...hari pertama

Assalamulaikum dan salam sejahtera.

Tahun ini sempena cuti sekolah..merasa bercuti dan melihat di tempat orang. Perancangan nk ke sana dibuat sejak bln 12 tahun lepas lagi. Sedikit2 kumpul duit untuk merealisasikan impian ke sana. Terdetik hati nk ke sana bila kak ha mempromotekan katanya baik ke vietnam dari indonesia. Balik rumah terus bagitau suami dan suami setuju jea sebab dari tahun lepas dia nk ke sana tetapi tak jadi. Maka kami pun buat la kira2 untuk membawa semua anak beranak. Kos untuk tambang bagi anak beranak dalam rm5000. Ini kerana penebangan ke sana dengan Mas sebab kosnya mahal sedikit. 10 orang dalam satu group termasuk anak bongsu cheq da iaitu Haziq. Cheq sue pun turut serta ke sini..so dlm n3 cheq da nti akan link kan ke blognya sebab malas nk menaip panjang2.


Sebelum berlepas ke Ho Chin Min City. Aksi Haziq yang keletihan. Bertolak dari Ch dlm pukul 10 mlm pada hari Selasa. Sampai di Shah Alam dalam pukul 3 am sebab banyak berhenti di rnr. Bangun plak puk 5 am bersiap2 untuk ke Klia dalam puk 6 pagi sebelum berlepas dalam pukul 9.00 am. Dalam flight plak tak tidur budak 2 orang ni. Jadi bila sampai sana..meragam la jugak srbab kepenatan.


Ini plak bersama mr.nam pemandu pelancong kami. Hari pertama tiba di sana..kami di bawa ke hotel, makan dan pusing2 bandar Ho Chin Min. Mr. Nam ni cukup rapat dengan Haziq sebab anaknya ada sebaya dengan Haziq.


Ni plak masa mkn..semuanya dah lapar...










Gambar di atas pula gambar yg disnap sepanjang hari pertama di sana. Sebenarnya cheq da malas nk taip panjang2..kalau nk baca dengan lebih detail boleh lah link DI SINI. Nanti untuk n3 seterusnya cheq da akan kongsikan lg kenangan cheq da di sana.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...