Jumaat, 4 Julai 2014

Ramadhan 2014: 5 Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Menu hari kelima berpuasa.


Sayur rebung masak gulai kuning bersama udang. Kebetulan semalam kak ct bawa blk rebung yg dibeli dari orang asli berhampiran dgn sekolahnya..maka terpikir nk buat gulai ini. Nk kata mengidam pun tak terasa memang nk mkn rebung...tambah2 rebung yang fresh cam ni...memang licin.


Yang ni plak ikan talapia yg diberi dari Temerloh. Minggu sebelum puasa suami berkursus di sana dan terus pesan nk ikan ini tapi cheq da mkn sikit jea..
Talapia masak sambal...


Lauk ketiga pula sotong goreng kunyit..menambahkan lauk yg ada sahaja.
Air plak semlm ada lebih strawberi...cheq da buatkan strawberi milk shake. Bkn apa tkt rosak strawberi tu sebab dah seminggu dlm peti ais.
Resepinya yg cheq da celup dari rakan2 blogger akan cheq da upload lain kali yea.

1 ulasan:

Knor berkata...

Emmmm, telan ayak liok ..rebung tu tentu segar bugar ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...