Isnin, 19 Mei 2014

Jalan-jalan makan-makan

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Segmen jalan2 dan makan2 ini kali menampilkan kedai makan sup dan cendol pulut tapai. Sebenarnya cheq da tak tahu nama kedai ini. Duk juga intai2 signboard tapi seakan tak kelihatan. Terletak di tepi kedai bakery  IJ walk di antara jalan menuju ke Pengakalan Chepa. Selalu singah di IJ ini untuk membeli barangan bakery. Tapi kedai ni seingat cheq da baru 2 kali menjamu selera di sini. Kedai ni tak putus2 dengan pelanggan dari pelbagai kaum. Paling popular ialah abc,cendol pulut tapai serta cendol pulut tapai special,aneka sup serta rojak jawa serta rojak mee.


Ini adalah menu pesanan cheq da di petang hari. Selepas membeli barangan baking singgah makan2 di sini. Yang tak masuk gambar 1 lg ialah kueh teow sup.


 Cendol pulut tapai memang terasa kesedapannya..yum..yum..si kakak leka menghiraunya.


Ini plak rojak jawa...memang sedap..lain kalau teringin nk mkn boleh order lagi rojak jawa ini.


 Ini plak harga yang dipaparkan untuk pelanggan terus boleh congak berapa bayarannya. Memang puas hati dengan layanan mereka. Hidangan pun cepat sampai,tak perlu menunggu lama.



Ini plak keadaan kedai..kerusi hampir dipenuhi pelanggan yang keluar masuk. Bagi yang ingin mencuba boleh lah singgah di sini.

8 ulasan:

Muhammad Taufiq berkata...

Uiiii sedapnya :)

Jom melawat ke blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

Bbwana adienia berkata...

salam cheq da..

menu yang simple tapi buat yang tengok telan liur..heheh..

zila norazila berkata...

jjcm ne..akk pun suka klu cendol buh pulut..mmg syok.

norhidana miswan berkata...

walaupun dana org jawa tp tak penah lak mkn rojak jawa... camne kah rupe isi agak2nyer

terliur betul nengok abc tuh, nsb tgri smlm dh layan abc

cheq da berkata...

Memang sedap...

cheq da berkata...

Tmbh2 bila dimkn masa cuaca panas..sedap

cheq da berkata...

Yang ni kat klate kak..my hometown

cheq da berkata...

Dana rojak ni..mcm rojak buah jea..kuahnya manis2..isinya timun btg,sengkuang,jambu batu jea..letak kuah rojak n keropok..terangkt hbs..hihihi..entah camana boleh muncul nama jawa p akak xtau..hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...