Ahad, 25 Januari 2015

Semekar 2015: Merentas Desa

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Jumaat lepas telah diadakan acara merentas desa di peringkat sekolah. Terasa terlalu awal kerana Isnin ini telah pun diadakan pertandingan di peringkat daerah. Ramai yang bekerja keras untuk memastikan majlis berjalan lancar.
Tahun ini dapat mandat jaga check point 2. Best lah jaga yang awal-awal sebab boleh habiskan awal


Ini lah check point yang Cheq da jaga bersama-sama seorang guru ganti. Mencabar jugak sebab bahu jalan sempit dan laluan ini plak banyak hilux serta land rover keluar masuk.


Pbsm dihantar oleh Cikgu Helmi untuk ke setiap check point.



Pelajar dan juga guru-guru berkumpul dipasang untuk kedatangan serta acara panaskan badan.




Gambar yang tiga di atas plak pelajar rumah Cheq da. Rumah Beta a.k.a biru...tahun lepas juara tahun ni..ontah la berjaya ker tak kerana kekurangan atlit.


Selepasnya berakhir...telah diumumkan bahawa rumah Delta telah menangi acara ini. Rumah cheq da menangi tempat kedua dengan kekurangan 5 mata sahaja. Untuk division plak PB telah memangi acara keseluruhan. Rasa bangga plak dengan ini. Walaupun masih penat dgn pertandingan bola keranjang tapi tetap bersemangat nk menang pasukan masing2.


Tahun ini plak gelombang merah dari warga Semekar. Selain itu, Pengerusi PIBG pun turut serta untuk bergambar kenangan.
Hope esok warga semekar akan memenangi rentas desa di peringkat daerah.

P/s: Hari ni dah baking kek..sesi tempahan 2015 dah pun bermula. Terima kasih di atas rezeki ini. Alhamdulillah

15 ulasan:

Nooriah Abdullah berkata...

wah dpt tempat ke2 pun ok tu cheqda, tahun depan cuba lagi hehee, kalau dekat nak belanja lah cheesecake haha

Bbwana adienia berkata...

wana terkenang zaman sekolah masa ikut rentas desa dulu..mula2 memang la semangat merentas desa..last2 menyimpang ke lain..ada yang balik rumah..heheh..

cheq da berkata...

Wah cheesecake..sedap tu..hihihi..nk terbang ke Brunei la cam ni gak nyo

cheq da berkata...

Bb..cheq da dulu..merentas desa tahun pertama lari sampai sakit kaki 2 minggu..lepas tu x mau dah..tlg cikgu2 jg check point jea la

Kayu Manis berkata...

awal2 thun sibuk dgn sukan dn sebagainya.. cikgu pun lagilah bzz ye.. anak2 pun dah berlari merentas desa... nak kta desa tk juga.. lari kat jln bertar.. tak mcm dulu... adventure.
no 2...tahniah

cheq da berkata...

Sibukk la kak..mcm2 ada skrg ni..hari plak cepat tul berganti..rasa kalau 1 hari xcukup masa kita..

cheq da berkata...

Sibukk la kak..mcm2 ada skrg ni..hari plak cepat tul berganti..rasa kalau 1 hari xcukup masa kita..

iryanty ahamad berkata...

tahun ni macam awal rentas desa..sekolah mngah palong timur minggu lpas juga..

cikgu..sekolah tu kelilingnya bukit bukau ke...

cheq da berkata...

Cameron iryanty..semua berbukit..rentas desa laluan kebun sayur

Yana Shaiful berkata...

bestnya merentas desa kat cameron.. sejuk2 gitu.. rindu nk g cameron.. kna pujuk incik laling g cuti2 sana.. dh lama xmkn stwbery coklat ^_^

Najib Ariyan berkata...

lepas ni kena rajin2 kan diri pulak untuk anak2 sekolah tu wakil marathon... marathon semua peserta dapat medal tau... lagi best

cheq da berkata...

Cheq da bkn cikgu sukan..xtau semua tu najib...tp best jgk kalau semua dpt medal

cheq da berkata...

cheq da pon xpernah mkn strawberi coklat..nti nk cuba buat sendiri..chocolate melting pot dah dibeli..hihihi

cheq da berkata...

cheq da pon xpernah mkn strawberi coklat..nti nk cuba buat sendiri..chocolate melting pot dah dibeli..hihihi

Bunda a.k.a KN berkata...

Salam..
Awal tahun dah sibuk ye Cheq da.. tempat ke 2 pun okay lah tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...