Sabtu, 6 April 2013

Swiss Roll Zirafah

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua. Di saat kebanyakkan family dalam rumah tidur, Cheq da rasa baik lah cheq da memasukkan n3 terbaharu. Bukan apa, kalu diikutkan hajat suami hari ni,kami sekeluarga ingin ke Ipoh. Cuci-cuci mata, kalu duk di rumah pun tak ke mana jugak. Minggu ni plak,tgk macam ch ni nak jem jea sbb ramai yang datang melancong.

Oklah berbalik kepada n3 pada kali  ni,Cheq da nak masukkan n3 swiss roll zirafah yang agak lama cheq da buat, cuma kesempatan untuk mengupdatekan blog tiada. Masa tgk kek ni di blog masam manis, Kak ita,terdetik di hati,macamana la dia buat kek ni?. Menyimpan satu niat untuk cuma membuat kek ni, Cheq da meneliti satu persatu step2nya,memandangkan kak ita dia memberikan cara yang jelas untuk menghasilkan kek ni. Terima kasih kerana sudi berkongsi resepi dan cara kepada amatur macam cheq da. Bila dah buat 2,kek ni tidak la sesusah mana dan ternyata cepat untuk menyediakan, cuma bagi menyediakan barangan keperluan agak la lambat bagi cheq da, yang lain sekejap sahaja terutamanya bila time dibakar.

Namun hasil yang cheq da dapat,agak kurang memuaskan kerana gulungan cheq da tak berapa cantik dan mungkin terlalu banyak cheq da letakkan wipping cream. Tak pe la kita sentiasa belajar dari kesilapan. Dan cheq da tidak akan berpuas hati dengan kek ni dan ingin mencuba lagi. Keknya memang sedap dan rasanya plak manis2 buah sahaja. K tgk la hasilnya.........



                            masih dalam keadaan plastik lg sebelum disimpan dalam peti sejuk

                             keadaan selepas dipotong,ternyata blueberry filling nampak ciput jea..






4 ulasan:

Bbwana adienia berkata...

penah gak try buat swiss roll tp x menjadik..huhu..

Cheq Sue berkata...

rugi ambil 1 slice je...

cheq da berkata...

@Bbwana adienia

Boleh cuba lagi..saya punya pun masih tak jadik

cheq da berkata...

@Cheq Sue

sue,buat la plak..sek2 ni mintak buat ladap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...