Khamis, 9 Januari 2014

Pastry Pizza..

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
N3 di pagi hari. Sebenarnya sangat susah hati bila anak kita sakit. Pukul 4 am td cheq da dan suami bergegas ke hospital sebab Si Haziq ni demam tinggi sangat. Asal tengah malam jea demam sampai xboleh nk tidur..kesian tgk dia. Pi hospital nurse masukkan ubat ikut buntut nk kasi sejuk sebab demam tinggi sangat. Satu lg plak masalahnya,kakinya masih bengkak tak tahu pe punya..bila dh mkn antibiotik ma tadi xberani nk cmpur ubat..nk tunggu kasi habis br boleh tgk camana. Hai hari ni nampaknya bercuti la sebab nk jg anak ni...awal tahun dah pun hbs 1 cuti crk...
Ok lah masih jgk nk masukkan n3 resepi pizza pastry puff. Masa buat ni tak ingat rujuk blog mana.Hari ni tengok,esoknya terus buat sebab memandangkan pastry puff dah lama beli.buatnya pun tak la sesusah mana..ni juga merupakan bekal semasa jaga Spm tempoh hari..lain kali boleh buat lg sebab tersangat la mudah.



Pizza pastry puff
Rujukan:blog kekawang

Bahan
10 keping pastry puff jenama kawan
10 ketul sosej
Sayuran campuran
Sos cili
Mayonis 
Telur utk sapuan

Cara
Letakkan atau susunkan pastry puff dlm tray
Letakkan sosej di atas pastry puff
Taburkan dengan sayur campuran
Paipkan dengan sos dan mayonis
Sapukan tepi2 pastry dengan telur
Bakar dengan suhu 160'c
Siap utk dihidang
Bolehlah dinikmati pada waktu anda suka

3 ulasan:

norhidana miswan berkata...

sodapnyer kak...

asyifa mustaffa berkata...

Orng kata klau demam mlm ni...rindu seseorng...ishh...x tau la sy...tp bab anak demam ni...mmg susah hati nak tido rasanya...

Biasa pastry ni sy balut dgn sosej ni...x bole buat gini...takut sosej ilang....kulitnya togel je...hik3...

Ita Rossi berkata...

Salam kenal kembali Cheq Da. Duk Cameroon H'land ke?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...