Selasa, 11 Ogos 2015

Order 2015: Kek Kahwin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Hari ni cerita pasal kek lagi. Kali ni plak pasal kek kahwin yang ditempah oleh kawan satu sekolah suami iaitu Kak Salmi. Memang sebelum kejadian Kak Mi selalu duk berwhatapps bertanyakan tentang kek2 Cheq Da. Kek ini dia tempah khas untuk perkahwinan adiknya pada awal bulan 6 baru-baru ni.
Cheq Da sebenarnya kalau dapat kek kahwin memang suka sangat sebab boleh deco bunga2.
Kali ini memilih steam butter cream plak sbb kalau tak bawah fresh cream takut tak tahan lama. Steam butter cream Cheq Da masuk kelas tahun lepas dengan Harmuni Bakery.


3 biji kek direquest oleh Kak Mi iaitu kek untuk hantaran dan kek bertingkat. Kek hantaran, Cheq Da letak terus dalam bekas lut sinar ni.


Kek plak kek bahagian atas yg bertingkat.
Temanya ada hijau petronas.


Gini lah rupanya. Tapi Cheq Da agak risau jgk la sbb nk membawa kek ini turun ke Gua Musang. Nasib suami boleh adjust sbb cuti tempoh hari kami tak blk bersama..Cheq Da menumpang Kak Ha. Suami plak akan ke KL selepas tu.


Memang memakan masa yg agak lama tapi alhamdulillah. Bak kata perpatah bila dah minat semuanya boleh jadi kan.



Cupcakes ini plak 25 biji..Cheq  Da bagi hadiah untuk kak mi. Niat di hati nk suruh kelilingkan di tepi2 kek.


Terima kasih kepada Kak Mi dan keluarga sebab sudi order dari jauh dengan Cheq Da.
Alhamdulillah

P/s: Masih ada cacat celanya lg deco

6 ulasan:

Kayu Manis berkata...

wow meriahnya cheq da....boleh buka kedai kek ni....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Cantiknya che da... warna hijau merida.. :)

Bbwana adienia berkata...

Terpesona Bb tengok kek yang cantik ni..Bb Mmg failed bab deko bunga macam tu..suka tengok ..

cheq da berkata...

Byk kena belajar lg kak nor..

cheq da berkata...

Ooo..yg ni hijau merida yea..xtau..hihihi

cheq da berkata...

Masih perlu byk belajar lg bb..cheq da pun kadang2 tu cam tu jgk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...