Selasa, 10 Februari 2015

Gadjet Dapur Terbaru...

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Seronoknya bila barang yang kita impikan ada di depan mata. Alkisahnya bila asyik duk jamu mata di rakuten.com...maka tangan pun gatal2 nk mengorder. Order punya order...tgk lah apa yang dapat. Menambah lagi bahan2 di dapur kesayangan.



Ini lah peeler untuk potong buah. Alkisahnya,tertengok benda ni masa pi ke pasar teman untuk beli kentang yang dililit dengan lidi. Rupanya diaorang guna benda ni untuk potong ubi kentang tu..usya punya uysa,harga pun berpatutan. Maka rembat la satu.


Alatan yang kedua pula..chocolate melting pot..rasanya ianya berguna satu hari nanti...tak pe beli jea dulu.


Penimbang digital ini plak nk gantikan penimbang digital yang lama dah pun uzur. Tapi dapat yang baru pun yang lama berguna lagi. Yang baru masih disimpan dalam kotak lagi.


Akhirnya beli jgk la Amazing cake stand ni. Banyak kegunaannya. Sebenarnya dah lama mengidam nk benda alah ni. Akhirnya termakbul jgk. Cheq da beli peralatan ini disebabkan dapat duit claim jaga SPM tempoh hari. Orang kata bila dapat duit cam tu...kenalah beli benda yang nampak.
Oklah tu jea la cerita hari ni...

8 ulasan:

iryanty ahamad berkata...

penimbang digital leper macam tu lom pernah nampak lagi...bagus juga kalau ada 1 nie :-))

kayumaniskorner563 berkata...

cheq Da, kak ruby pun mengidam gak ni, tp taktau lah bila boleh dpt....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

CH pun mengidam penimbang digital tu lah cheq da.. rasa nak sekodeng jugak ke sana :)

Bbwana adienia berkata...

wah, banyaknya gajet baru..best juga buat rewards untuk diri sendiri macam ni kan cheq da..ada juga buat kenangan..wana suka sangat dan cake stand tu..berapa harga, mahal tak?

cheq da berkata...

Boleh usya di rakuten.com tu..harganya dlm rm30 tak termasuk pos

cheq da berkata...

Tu la bila duk tgk asyik gatal jea tgn nk mengorder...last2 xsedar duit mkn kurang

cheq da berkata...

Ianya murah sedikit berbanding milkadeal dan lazada...tgk2 dan boleh banding harga....beli 2,3 brg boleh free pos

cheq da berkata...

Rm55 bb kalu di rakuten.com tp kalu di milkadeal rm60 rasanya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...