Sabtu, 28 Februari 2015

Makan malam...bila teringin!!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Sesekali memang lah teringin nak makan steamboat. Sebenarnya suami ajak dinner kat luar jea. Tapi rasanya tak puas la plak. So balik dari sekolah terus melencong ke kedai beli barang2 seafood. Berbaloi la rasanya, modal pun tak sampai rm50. Yea sebab berdua jea yang makan tak lah beria2...anak2 pun bukan makan sangat pun. Balik ke rumah, terus godek2 di dapur, buat kuah tom yam..
tersangat la puas hati bila dapat makan banyak kali...



Sayur  mayur dan cendawan ni dibeli di Kedai di Kea farm...dengan awek indo yang kami kenal dapat lah murah cikit...tambah2 kalau suami yang beli.


 Beli jea seafood yang campur2 yang dah dipek siap2...lagi mudah


Daging dihiris nipis supaya cepat masak


Sos cili yang dibuat oleh ibu cheq da..guna yang tu jea dengan sos blackpaper dalam botol jenama Puteri.

 Kuah tomyam yang simple...kurang pedas sebab anak pun nak makan sama.

Ini lah ke semua menu makan malam kami..best jgk makan santai2 dengan suami..

8 ulasan:

Nooriah Abdullah berkata...

wah cheqda buat steamboat kat rumah best tu dapat makan sepuas hati banyak mana yang suka, betul makan kat luar mmmg tak puas sbb steamboat ni makan nya kena santaiiii2

cheq da berkata...

Betul kak noor...skrg sy lebih suka buat sendiri...sbb sy xboleh nk mkn makanan yg letak terlalu byk bhn perasa tambahan..mulalah nk pening n loya

Bbwana adienia berkata...

wah..menggodanya dinner cheq da tu..buat wana nak join sama la.. :D

Bunda a.k.a KN berkata...

Rajin cheq da...puas hati kan dapat masak sendiri ..boleh makan berulang2 ...

iryanty ahamad berkata...

buat sendiri lebih terjamin kebersihannya..kan cheq da

cheq da berkata...

Moh mari ch..

cheq da berkata...

Sekali sekala bunda...tak rajin mana pon

cheq da berkata...

Betul tu yan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...