Sabtu, 28 Mac 2015

Parit Buntar...Pasar Kemboja

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Cerita hari minggu...geng2 mak kiah kali berpakat nk ke Pasar Kemboja di Parit Buntar.
Perancangan dari minggu sebelum cuti lagi...mula2 cukup van 10 orang. Last2 jadi 8 orang.
Hari ni kejadiannya..Cheq da bertolak pukul 4.30 pagi dari Cameron. Bangun seawal pukul 3.45 pagi. Tak angkut pun family cuma dengan kekawan jea.

Hari ni turn suami la yang jaga anak...kami bersembahyang subuh di perjalanan. Rupa2 jauh juga pasar ini. Sampai di sini dalam pukul dekat2 pukul 9 pagi.




Antara barangan yang banyak dijual di sini ialah pakaian dan juga tudung. Semuanya boleh dikatakan murah dalam area rm50 hingga rm60. Tudung celup pun murah2 jea...Cheq da rembat juga la sepasang baju dan tudung.



Kedai kat cni berderet2...byk plak tu...sampai mabuk nk pilih yg mana...last2 xbeli byk pun..beli sikit2 untuk anak.


Rombongan cik kiah semua ini tak tahan panas...maklumlah orang Cameron.


Ni makan dulu sebelum ronda...yang ini semua Kak Nor yang belanja makan sempena birthdaynya yg ke50 kot. Masa taip ni sedang bertolak pulang...masih dlm van...siap jgk 1 n3..nk singgah dulu di Kuala Sepetang mkn mee udang plak..

7 ulasan:

Nooriah Abdullah berkata...

pernah dengar pasar kemboja, adik2 kaknoor dok cerita, mesti kalau pi sana semua nk di borong ni sbb murah sngt ke cheqda..

iryanty ahamad berkata...

wah murah betul..sebelum gst rembat apa yg patut :-))

Kayu Manis berkata...

Parit buntar kmpung knor...tpi prnh pg pun...sbb lma sgt tk blik sana...tk tau ada psr kemboja...

dulu2 org kemboja jual junjung ats kpla jln keliling kmpung....

cheq da berkata...

Boleh dikatakan murah kak nor tp pening nk memilihnya..terlalu byk pilihan

cheq da berkata...

Tulah pasal jln2 membujang semlm...

cheq da berkata...

Tu la kak..ore kemboja ni siap ada yg cakap bahasa diorang lg...bercampur2 dgn yg melayu

anajingga berkata...

kak ana tak pernah sampai lagi che Da, teringin juga ,In Shaa Allah ada rezeki bolehlah ke sini :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...