Oklah berbalik kepada n3 pada kali ni,Cheq da nak masukkan n3 swiss roll zirafah yang agak lama cheq da buat, cuma kesempatan untuk mengupdatekan blog tiada. Masa tgk kek ni di blog masam manis, Kak ita,terdetik di hati,macamana la dia buat kek ni?. Menyimpan satu niat untuk cuma membuat kek ni, Cheq da meneliti satu persatu step2nya,memandangkan kak ita dia memberikan cara yang jelas untuk menghasilkan kek ni. Terima kasih kerana sudi berkongsi resepi dan cara kepada amatur macam cheq da. Bila dah buat 2,kek ni tidak la sesusah mana dan ternyata cepat untuk menyediakan, cuma bagi menyediakan barangan keperluan agak la lambat bagi cheq da, yang lain sekejap sahaja terutamanya bila time dibakar.
Namun hasil yang cheq da dapat,agak kurang memuaskan kerana gulungan cheq da tak berapa cantik dan mungkin terlalu banyak cheq da letakkan wipping cream. Tak pe la kita sentiasa belajar dari kesilapan. Dan cheq da tidak akan berpuas hati dengan kek ni dan ingin mencuba lagi. Keknya memang sedap dan rasanya plak manis2 buah sahaja. K tgk la hasilnya.........
masih dalam keadaan plastik lg sebelum disimpan dalam peti sejuk
keadaan selepas dipotong,ternyata blueberry filling nampak ciput jea..
penah gak try buat swiss roll tp x menjadik..huhu..
BalasPadamrugi ambil 1 slice je...
BalasPadam@Bbwana adienia
BalasPadamBoleh cuba lagi..saya punya pun masih tak jadik
@Cheq Sue
BalasPadamsue,buat la plak..sek2 ni mintak buat ladap