Khamis, 2 Ogos 2012

Puding lapis jelly kak ita...

 
Kalau bulan2 puasa ni...kalu tgk blog kawan2..terliur tgk menu2 yang dihidangkan...bila cheq da tengok blog kak ita masam manis...terliur habis la dengan puding lapis jelly buatannya...tgk resepi plak memang senang...barang2 untuk membuatnya dah ada...so balik jea dari sekolah hari khamis lepas...cheq da terus buat...ni baru nak masukkan n3 nya...he3...pe2 p bagi cheq da bahagian kastardnya terlalu keras...lain kali kena kurangkan tepung jagung dan tepung kastard biar ianya lembut cikit...tapi untuk satu aduanan ni memang dapat banyak bekas..siap boleh bagi kepada jiran lagi...makan plak sejuk2 lagi best...

  
PUDING LAPIS JELLY
By: Chef Hanieliza
Dikongsikan oleh : Juns11
Rujukan: Blog masam manis

1 cwn susu cair
1 cwn jagung krim
1 cwn gula
1 cwn tepung kastad
1 cwn tepung jagung
5 cwn air
1 kotak instant jelly perisa rasberry/strawberry
fruit cocktail

Masak 6 bahan pertama hingga mendidih dan pekat.
Masukkan kedalam bekas yg disukai.
Masak instant jelly mengikut cara pada kotak dan masukkan keatas lapisan puding.
Hias dengan fruit cocktai. Sejukkan.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...