Salam
n3 terlambat.ni sebenarnya biskut raya 2013 yang dibuat untuk raya yang lalu.
Tengok jea la yea..
MAZOLA KACANG HIJAU
by Iza Akma SSK
source ~ Citarasawan
Bahan-Bahan :
by Iza Akma SSK
source ~ Citarasawan
Bahan-Bahan :
120 gm tepung kacang peas
180 gm tepung gandum
20 gm santan serbuk
100 gm gula aising
1/8 tsp baking powder
1/4 tsp garam
120 gm minyak mazola
180 gm tepung gandum
20 gm santan serbuk
100 gm gula aising
1/8 tsp baking powder
1/4 tsp garam
120 gm minyak mazola
Hiasan :
1 kuning telur + sedikit susu cair + sedikit minyak mazola
selera cheq da:
ukir guna telur putih dan gula icing serta tepung jagung--macam biskut mama carie
Caranya :
Terlebih dahulu sangaikan sebentar tepung kacang peas. Biarkan sejuk seketika.
Campurkan semua bahan, masukkan minyak mazola dan uli sehingga membentuk adunan. Biarkan dalam 10 minit.
Sukat 1 suduteh penuh adunan, lalu dibulat-bulatkan.
Sapu hiasan atas biskut. Bakar 160C selama 20 minit.
Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
Campurkan semua bahan, masukkan minyak mazola dan uli sehingga membentuk adunan. Biarkan dalam 10 minit.
Sukat 1 suduteh penuh adunan, lalu dibulat-bulatkan.
Sapu hiasan atas biskut. Bakar 160C selama 20 minit.
Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
mazola kacang hijau?! tengok warna biskut ni pun dah cantik sgt apetah lagi kalau dpt mkn
BalasPadamSedap pasti cuba nti..ramai yg tertarik dgn warnanya
BalasPadamcomel dan sweet la kaler biskut ni..suka tengok.
BalasPadam