Sabtu, 30 November 2013

Kenangan itu indah..

Assalamulaikum dan salam sejahtera..
Hai lama rasanya tak update blog..bkn apa asyik cibukk jea walaupun gap mengawas exam tak ke mana2. Gambar masakan yg diambil plak duk dlm dslr nk malah plop Cheq da nk mentranferkannya dlm laptop..biasa la dulu..tgk apa gambar yg ada dlm hp ni. Godek2 pun godek jumpa kek tempahan pertama yg ditempah oleh Cikgu Leman utk birthday anaknya..anak p dh besar dah p,4 tahun lepas. Kisahnya nk menempah sebab masa cheq da buat open house 2 dia dtg 1 family. Cheq da buat kek coklat la nk topup2 makanan yg ada. Seminggu lepas dia suruh buat kek birthday anaknya. 

Masa tak tau apa2 pasal berat,deco dan mcm2 lg la. Hentam cromo jea sbb orang harap jea. Bayaran p ambik modal jea sbb tak tahu ambik mahal takut orang ksta mahal plak kan. Jadi bermula dari situ,cheq da belajar dan belajar pasal kek ni..sehingga la ambik order sampai sekarang..ni p atas permintaan saja..cheq da tak letak kat kedai tau..buat dari rumah. Alhamdulillah sepanjang terlibat dengan aktiviti sampingan ni,rezeki semakin bertambah dan juga 
cheq da sememangnya minat dlm dunia masakan ni.
Sekarang kalu ada tempahan,cheq da sedaya upaya akan berikan yg terbaik walaupun kadang kala penat dengan kerja di sekolah tp cheq da tetap enjoy. Masa mendeco ibarat masa utk melepaskan tension. Ok lah ni serba sedikit catatan cheq da utk kenangan nti.

 Ini la kek pertama yg ditempah kek coklat moist..masa ni deco cam hampeh jea..berat p dlm 2 kilo stgh..deco bunga2 jea..nama pun tak reti nk tulis lg masa ni.

Yang ni plak buat cupcakes..suka2 jea buat tulis jea nama anak..masa ni baru nk belajar2 sendiri jgk mendeco..cam hampeh jgk kan..he3

Ok lah yang ni plak..buat masa birthday kakak fi kg..guna creamwell..nampak hampeh jgk kan tp ok la cikit..hahaha..masa ni mak cheq da tunjuk cara cikit2 sbb dulu p masa2 muda2 dia p agak pandai mendeco..katanya guna royal icing.

Pe2 pun kalu semuanya minat semangat kita akan semakin bertambah untuk belajar n belajar.
Ok la 2 jea n3 kenangan pd hari ni.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...