Sabtu, 1 November 2014

E-g Tukar...hmmmmmm

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Di ptg hari ni plak terdetik di hati nk sharekan sesuatu.
pasal eg tukar iaitu sistem online pertukaran guru2 di Malaysia. Pernah juga terpikir,mengapa sukarnya nk berkhidmat di negeri sendiri. Adakah disebabkan tiada kekosongan di negeri tersebut atau atas alasan yang lain.


Sebenarnya tahun ini merupakan tahun yang kedua cheq da isi online ni. Bertahun dah tak isi. Seingat cheq da kali pertama isi nk blk ke Kelantan pd tahun 2007 tp mengecewakan juga.

Semlm bila sistem dibuka untuk semakan...saja2 jea check walaupun dah tau keputusannya. Apa2 pun masih lagi boleh mencurahkan bakti di Cameron Highlands sebelum isi lagi tahun depan. Sesiapa pendidik yg dpt pindah ke tempat yg di minta..tahniah cheq da ucapkan.

Sekadar share jea...bak kata pepatah..tak dapat pun ok..dapat pun lagi ok..masih lagi bersejuk2 dengan Cameron Highlands lagi.



2 ulasan:

Bbwana adienia berkata...

takpe la cheq da..sabar ja la kan..esok2 dapat la berkhimat di tempat sendiri.. :D

Cikna berkata...

Cuba lagi, mmbr dh try 5thn b'turut2 xlps2 jgk... Cikna rasa mcm b'gantung pd luck awal thn ritu ramai guru BI yg minta ke kelantan dpt je wlupun baru b'khidmat setahun je....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...