Sabtu, 8 November 2014

Red Velvet untuk yang tersayang..

Assalamualaikum dan salam sejahtera
Bila dah rasa kesedapan kek velvet ni...asyik nk buat jea kan. Sebenarnya ini kek mula2 cheq da buat sebelum bikin utk student spm. Dah lama simpan hajat utk bikin buat suami tercinta sempena birthdaynya yg lalu pd Oktober lepas. Tiba2 kejutkannya dengan kek..selalunya dia memang duk ingat Cheq Da buat utk tempahan.



 

Seingat Cheq Da pernah 2 kali buat kek velvet ini
tapi kurang menjadi sebab colournya tak berapa nk menjadi merah.




Bila duk intai Kak Ina yg selalu buat dlm blog nya teringin nk mencuba resepinya pula. Selepas tu bila saya masuk ke kelas baking tempoh hari..resepi pun sama jea dengan Kak Ina punya serts teknik2nya. Oklah Kak ina mohon share yea...Suka tgk blog kak ina sekarang yg byk terima tempahan. Alhamdulillah.
Cheq Da just link kan ke blognya DI SINI..do nti boleh tgk step by step yg Kak Ina tunjukkan dlm versi cupcskes.

Mlm 8hb kami mkn kek dengan mee hun sarang burung. Khas buat utk suami. Cheq Da agak rumahtangga sentiasa bahagia hendaknya.






2 ulasan:

Kakak Norihan berkata...

mmg sedappp tu

semoga bahagia selamanya
menarik sggh warnanya

cheq da berkata...

Terima kasih kak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...