Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Ikan perkasam dari Taiping...beli sewaktu join KRT rombongsn hari tu.
Ikan plak belanak rasanya.
Rm5 utk satu tupperware...
Kalau ada ikan ni selera mmg bertambah kan.
Cara Cheq Da goreng smpai garing. Angkat perahkan asam limau dan taburkan cili padi...mmg terangkat habis.
Memang berselera sangat dapat makan nasi dengan ikan pekasam ni...takder lauk lain pun tak per..
BalasPadamCara bunda pulak semasa ikan tu separuh goreng masukkan terus hirisan bawang dan cili...dah masak angkat sekali semuanya dengan sedikit minyak gorengan tadi ke piring...kan ikan pekasam tu sendiri tak perlu nak goreng lama sangat, nanti hancur...
Ok nti nk cuba versi bunda plak
PadamBgi yg suka tu bleh kecur ayaq liuk..kn
BalasPadamknor kurang sikit masin2ni...tpi bleh mkn jugalh...
Darah tinggi nti
PadamSedapnya makan ngan nasi panas
BalasPadamSedap
Padamtutup hidung..huhu
BalasPadamNgape yan...xsuka yea..
Padammemang sedaplah ikan pekasam, makan pulak dengan nasik panas memang terangkatlah
BalasPadam